Studio Mimoire was spotted in a Belgian newspaper - Studio Mimoire in de Belgische pers

A Belgian newspaper covered a story about Studio Mimoire.

Het Laatste Nieuws schreef een artikel over Studio Mimoire

 

Katrien Taccoen designed a collection of 12 unique T-shirts which match the personality of the person wearing them.

“You are what you wear “... The designer's start to create images which represent one of the 12 arche-types which Jung (analytical psychiatrist) described.
All of the 12 personalities come to life in the designs. She wanted people to be automatically attracted by the design that match their personality.

Katrien Taccoen ontwierp een collectie bestaande uit 12 unieke T-shirts met prints die perfect aansluiten bij de persoonlijkheid van de drager.

De ontwerpster ging uit van de vraag waarom iemand specifiek dat jasje, bloesje of die broek koopt. Het antwoord is simpel: je draagt wat bij je persoonlijkheid past en die ook weerspiegelt. Zo kwam ze terecht bij de 72 archetypes van analytisch psycholoog Jung ; koos er 12 uit en die vormden de basis voor de print op de collectie T-shirts.

 

KATRIEN TACCOEN LANCEERT HAAR EIGEN MODECOLLECTIE

"Draag je persoonlijkheid op je T-shirt"

Katrien Taccoen bij haar collectie T-shirts. - Joke CouvreurKatrien Taccoen bij haar collectie T-shirts. - Joke Couvreur

Katrien Taccoen (44), leerkracht Engels aan Barnum, gooit het vanaf 1 september over een andere boeg. Ze kiest voor een halftijdse carrière als leerkracht om haar droom van een eigen modelabel na te jagen. De eerste stap is al gezet met een collectie bestaande uit 12 unieke T-shirts met prints die perfect aansluiten bij de persoonlijkheid van de drager.

CHARLOTTE DEGEZELLE

De verpakking van de T-shirts lijkt op een platenhoes. - Joke CouvreurDe verpakking van de T-shirts lijkt op een platenhoes. - Joke Couvreur

"Mode is m'n grote passie", vertelt Katrien Taccoen.

"In m'n jeugd verslond ik modetijdschriften. Ik las ze van voor naar achter en bekeek heel gedetailleerd welk kledingstuk van welk merk was. En eigenlijk doe ik dat op vandaag nog steeds."

Later deed Katrien ervaring op als model en styliste en vorig jaar besliste ze eerder toevallig om voor een eigen collectie te gaan. "Met enkele vrienden brainstormden we over een verrassing voor een huwelijksfeest", gaat Katrien verder.

"Zo kwam ik op het idee om T-shirts te maken met het koppel op. Dat was de eerste poging, de goedkope versie, van waar ik op vandaag mee bezig ben."

Een jaar lang werkte Katrien intensief aan haar eerste T-shirtcollectie die ze onder het label Studio Mimoire in de markt zet.
 

Platenhoes

"Ik ging uit van de vraag waarom iemand specifiek dat jasje, bloesje of die broek koopt. Het antwoord is simpel: je draagt wat bij je persoonlijkheid past en die ook weerspiegelt. Zo kwam ik terecht bij de 72 archetypes van analytisch psycholoog Jung. Ik koos er 12 uit en die vormden de basis voor de print op mijn T-shirts. Mensen uit mijn omgeving stonden model als onder meer Lady Navigator, Boy Rebel, Chief Commander en Angel Girl. Via de collectie, bestaande uit 12 T-shirts in een dames-en herenmodelletje, kan iedereen letterlijk z'n eigen persoonlijkheid dragen." Katrien koos resoluut voor T-shirts van organisch katoen en digitale bedrukking. "Ik wou kwaliteitsvolle en ecologisch verantwoorde T-shirts. Ook wordt alles in eigen land geproduceerd." Het eindresultaat zijn trendy, eigenzinnige T-shirts. En daar deed Katrien nog een schepje bovenop met de verpakking. "Studio Mimoire verwijst naar memories, herinneringen. In mijn jeugd was ik gek op platenhoezen vandaar de keuze om een eigen hoes te ontwerpen als verpakking." De eerste stappen in de modewereld smaken naar meer voor Katrien. Ze besliste dan ook om straks nog maar halftijds voor de klas te staan. "Ik werk nog steeds heel graag met jonge mensen. Ze inspireren me. Maar mode is m'n passie en de kansen die ik krijg, moet ik grijpen. Ik heb al een idee voor een vervolg op de T-shirts, maar het is m'n bedoeling om Studio Mimoire uit te breiden tot een volledige kledinglijn. Eerst wil ik hiermee Vlaanderen veroveren en als het lukt zelfs de wereld."

Meer op www.studiomimoire.com en de Facebookpagina Studio Mimoire. Katrien 's creaties kan je dit en volgend weekend ook ontdekken tijdens het kunst- en designevenement Motel Moteur in het Warellesgoed. Haar T-shirts kosten 90 euro en zijn online te koop, maar ook bij 't Grijs Peerd in Roeselare, Bonafida in Ledegem, Valerie's bags and accessories to be loved in Brugge en POPconcept store in Waregem.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-roeselare/-draag-je-persoonlijkheid-op-je-t-shirt-a3244643/